Chemie

De focus in de chemie in West-Europa ligt steeds meer op specialisaties; producten met een hogere toegevoegde waarde, maar kleine volumes. Er wordt een steeds grotere flexibiliteit van de installaties verwacht. Hierdoor wordt de complexiteit vergroot, terwijl de veiligheidseisen toenemen.

Wij kennen het spanningsveld waarin onze klanten moeten werken en bieden hierbinnen steeds nieuwe oplossingen voor zowel continue- als batchprocessen.

Meer informatie?

Explosieveiligheid
ATEX-richtlijnen

ATEX-richtlijnen

Eén van de manieren om een explosie te voorkomen is mogelijke ontstekingsbronnen zoals elektrische installaties te laten voldoen aan veiligheidseisen conform de richtlijn ATEX114, waardoor de kans op ontsteking voldoende verlaagd wordt.

De richtlijn ATEX114 bepaalt aan welke normen apparatuur en producten moeten voldoen die worden gebruikt in explosie gevaarlijke omgevingen. Deze richtlijn is van toepassing op fabrikanten.

Wij hebben veel ervaring met de aanleg van elektrische installaties in explosiegevaarrijke zones en de toepassing van intrinsiek veilige componenten, isolators en barriers.

Toepassing 

Niet alleen de ruime ervaring met continue- en batchprocessen en de toepassing van de ISA-88 (S88) standaarden, maar ook de specialistische kennis van diverse DCS-besturingen zorgt ervoor dat Batenburg steeds vaker projecten uitvoert binnen de chemiesector.

Klanten als BASF maken al jaren, tot volle tevredenheid, gebruik van onze diensten en oplossingen.

Lees meer over

Sitemap