Industrial cybersecurity

In het huidige tijdperk van digitalisering in de industrie, speelt industrial cybersecurity een steeds belangrijkere rol. Industriële automatiseringssystemen zijn steeds vaker het doelwit van digitale aanvallen. Wat wij zien is dat veel bedrijven zich tot doel stellen om te voldoen aan wetgeving en nieuwe standaarden, maar dat het beschermen van assets tegen cyber attacks in de praktijk nog veel uitdagingen en obstakels kent, een doolhof met eindeloos veel mogelijkheden.​


Wat is industrial cybersecurity?

Industrial cybersecurity is een vorm van digitale beveiliging, waarbij speciaal ontworpen technologieën en services elke industriële laag beveiligen. Belangrijk hierbij is dat de industriële processen niet verstoord worden en zowel mens als machine ongestoord door kunnen werken. Industrial cybersecurity gaat verder dan simpelweg IT. Het gaat niet alleen om het beveiligen van enkel een werkstation of server, maar om het beveiligen van gehele industriële systemen. Van DCS, SCADA tot aan de PLC’s en netwerkcomponenten en verbindingen. Bedrijven die zichzelf willen beschermen tegen cyberaanvallen, ervaren al snel dat hier veel bij komt kijken en dat er expliciete kennis voor nodig is.

 

Onbeveiligde systemen vatbaar voor cyberaanvallen

Als processen vlekkeloos verlopen en industriële systemen zonder verstoringen door kunnen draaien, is het een enorme tegenvaller als deze onverwachts worden geteisterd door een cyberaanval. Dit legt niet alleen het werkproces tijdelijk stil, maar ook gegevens worden ongewild gedeeld met derden. Dit kost geld, tijd én brengt de gehele operatie in gevaar.

Het niet digitaal beveiligen en weerbaar maken van industriële systemen kan grote gevolgen hebben voor een bedrijf.
Kwetsbaar zonder industrial cybersecurity

Als industrial cybersecurity geen onderdeel is van de huidige bedrijfsvoering, is de kans automatisch groter dat gegevens en industriële systemen kwetsbaar zijn. Wordt er al wel gebruik gemaakt van cybersecurity? Dan is het zaak om goed na te gaan of deze voldoende bescherming biedt. Een hardnekkige cyberaanval heeft niet alleen effect op de operationele continuïteit, maar kan de complete bedrijfsvoering stilleggen. Data beveiligen, IT en OT-omgeving monitoren en optimaliseren

Voorkomen dat gegevens, systemen en apparaten in de industrie kwetsbaar zijn voor cyberaanvallen is ontzettend belangrijk. Het veerkrachtig, weerbaar en veilig maken van industriële processen zorgt ervoor dat werkzaamheden probleemloos blijven verlopen zonder dreigingen van ongewenste binnendringers. Batenburg Techniek helpt met het in kaart brengen van het totale plaatje.

 

Wat is er al op het gebied van industrial cybersecurity en waar liggen nog verbeteringen en optimalisaties? Dat is waar we mee aan de slag gaan. We helpen met het verkrijgen van inzicht in de huidige situatie, maar ook met het maken van een plan en het uitvoeren van de implementatie om industrial cybersecurity naar een hoger niveau te tillen.Technisch dienstverlener mét kennis!

Bij Batenburg Techniek hebben we veel technische kennis en zijn we gespecialiseerd in zowel OT als IT (Operational Technology, Information Technology). Dit houdt in dat we niet alleen bekend zijn met alles op het gebied van het controleren en beschermen van data, maar ook kennis hebben van het bewaken, detecteren en controleren van hardware en software. Deze kennis stelt ons in staat bedrijven te helpen om hun industriële systemen, netwerken én gevoelige data te beschermen tegen aanvallen. 

De digitale beveiliging van bedrijven in de industrie vraagt om een andere vorm van cybersecurity, maatregelen én aanpak. Het vraagt om meer dan een traditionele IT aanpak. Er is een engineering aanpak nodig om grote en complexe OT-vraagstukken op te lossen.Batenburg Techniek als partner voor industrial cybersecurity

Operationele continuïteit en beveiligde industriële processen, dat is waar Batenburg Techniek voor zorgt. We lossen complexe vraagstukken met betrekking tot digitale veiligheid op, én ondersteunen bij de implementatie en complete inrichting van industrial cybersecurity. Geïnteresseerd in de toepassing van industrial cybersecurity? Neem dan contact met ons op.Over Batenburg Techniek

Bij Batenburg Techniek houden we ons bezig met de ontwikkeling en integratie van industrial cybersecurity en denken we mee met de klant voor een passende oplossing. Door onze technische kennis over het automatiseren, beveiligen en efficiënter maken van productieprocessen dragen we bij aan een duurzame, innovatieve en toekomstbestendige procesindustrie.

Sitemap