Robotica & vision

Productieprocessen die langzaam en stroef verlopen hebben invloed op massaproductie en levertijden. Daarnaast kosten specifieke en gepersonaliseerde producten meer tijd om te produceren; tijd die er niet altijd is. Met de inzet van robotica & vision verloopt dit slimmer, sneller en efficiënter.

Wat is het?

Robotica en vision is in het leven geroepen om productieprocessen in onder andere de industrie soepeler te laten verlopen. Als we het over robotica hebben, hebben we het over robots die werkzaamheden van mensen uit handen nemen of traditionele productielijnen flexibeler maken. Denk aan het verplaatsen van zwaar materiaal, maar ook aan het uitvoeren van massaproductie met steeds dezelfde handeling.  Een robot werkt vaak sneller, efficiënter én kan gevaarlijke werksituaties uitvoeren waar mensen meer risico lopen.

Robotica gaat vaak samen met machine vision. Machine vision is de combinatie van hard- en software met camera’s, waarbij apparaten operationele begeleiding krijgen bij het uitvoeren van hun functie op basis van het vastleggen en verwerken van afbeeldingen. Vision wordt ingezet om onderdelen, afwijkingen of andere specifieke zaken te detecteren. De toepassing van robotica in combinatie met vision maakt het mogelijk om productieprocessen te verbeteren.

 

Tekort aan personeel, zware werkzaamheden of inefficiënte productie

Vanuit de consument is er een grote vraag naar betaalbare producten. Dit vraagt om een flexibele productie tegen de kosten van massaproductie. Maar hier is niet altijd ruimte voor door tekort aan personeel, tekort aan tijd of doordat werkzaamheden te zwaar zijn om de productie op te schalen. Met robot automatisering is het wél mogelijk om die massaproductie waar te maken. Robots nemen het zware werk uit handen, zorgen voor een efficiënte productie en lossen tegelijkertijd het personeelstekort op. 

Bij Batenburg Techniek integreren we robots in het productieproces waarbij we rekening houden met de wensen van de klant. We zorgen voor een efficiënter productieproces dat slimmer, sneller én accurater is dan ooit tevoren. Voor een perfecte integratie denken we mee met het totaalplaatje, of dit nu voor in een fabriek of een andere omgeving is.

Robots & vision = de toekomstBatenburg Techniek als partner voor robotica & vision

Slimmere, snellere én betere productieprocessen. Dat is waar Batenburg Techniek met robotica & vision voor zorgt. We zijn een geschikte partner voor bedrijven die op zoek zijn naar innovatieve manieren om productieprocessen of andere werkzaamheden efficiënter te maken. Als systeemintegrator leveren we klant specifieke oplossingen op maat. Geïnteresseerd in de toepassing van industrial robotica & vision? Neem dan contact met ons op.


Over Batenburg Techniek

Bij Batenburg Techniek houden we ons bezig met de ontwikkeling en integratie van robots en vision camera’s en denken we mee met de klant voor een passende oplossing. Door onze technische kennis over het automatiseren, beveiligen en efficiënter maken van productieprocessen dragen we bij aan een duurzame, innovatieve en toekomstbestendige procesindustrie.Sitemap