Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

 

Wij zijn onderdeel van de samenleving en voelen het onze verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een betere samenleving. Aandacht voor mens, rendement en milieu staan dagelijks centraal in het denken en doen van onze medewerkers. Elke dag opnieuw wordt bewezen dat de belangen van de onderneming (klanten, medewerkers, leveranciers en aandeelhouder) hand in hand gaan met die van de maatschappij. Hieronder zijn enkele voorbeelden te vinden van ons MVO ondernemerschap.

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Batenburg Techniek speelt actief in op ontwikkelingen op het gebied van milieu, energiebesparing, hernieuwbare energie en reststoffen. Daarbij speelt Batenburg Techniek een grote rol bij de energietransitie.

Batenburg Techniek houdt maximaal rekening met de impact op het milieu. In dat kader worden de bedrijfspanden zoveel mogelijk verduurzaamd en wordt de CO2-uitstoot van het wagenpark verlaagd dankzij elektrische en energiezuinigere auto’s. 

Zo is Batenburg IAS al sinds zijn oprichting in 2005 gevestigd in het pand van Koninklijke Drukkerij Vorsselmans B.V. te Zundert. Dit pand is voorzien van in totaal 980 zonnepanelen. Deze panelen zorgen voor een jaaropbrengst van maar liefst 235.000 kWh.

Daarnaast zijn de bezoekersparkeerplaatsen van Batenburg IAS voorzien van een laadpalen voor elektrische auto's. 

Sponsoring
Samenwerking hogescholen

Samenwerking hogescholen

Batenburg IAS wil jonge engineers de kans geven om zich goed te kunnen ontwikkelen. Daarom werken wij al jaren samen met verschillende hogescholen. Zo geven wij gastcolleges en staan we op de open dag van de Avans Hogeschool Breda en zijn de Partner In Education bij de Fontys ICT Hogeschool in Tilburg. Daarnaast bieden wij HBO studenten de kans om kennis te maken met ons bedrijf en ons werkgebied door stageplaatsen aan te bieden. 

Sitemap